0512 582 611
De vuurvlinders (groep 7)

De vuurvlinders (groep 7)

De Vuurvlinders

Onze groep 7 heet De Vuurvlinders, in deze groep zitten leerlingen van 10 en 11 jaar.

Op maandag en woensdag is juf Elisabeth er en op dinsdag, donderdag en vrijdag is juf Christine er.

We starten de dag in de eigen klas met de dag van vandaag, de kinderen benoemen hierbij de dag, de datum en het jaartal. Daarna gaan we kijken of de kinderen ook weten welke dag het gisteren en eergisteren was en welke dag het morgen en overmorgen wordt.

Hierna splits de groep en werken we in niveaugroepen.

De kinderen krijgen dan taal en lezen, na de pauze hebben we nog rekenen, woordenschat en spelling op eigen niveau.
We leren hier van elkaar en met elkaar, van elkaars verschillen en onze overeenkomsten.

's Middags blijven we in de basisgroep. Hier leren we lezen, schrijven, knutselen, tekenen en zijn we aan de slag met verschillende thema's.
Op woensdag en vrijdag ziet onze dag er wat anders uit. Op de woensdagen krijgen we zwemles in zwembad De Welle. Hier gaan we met de bus naartoe. Op de vrijdagen krijgen we sport van meester Cas. Dat is minder ver en lopen we heen en terug naar de gymzaal. Dit doen we samen met de kinderen van groep 8.

We starten het schooljaar met de Gouden Weken. Hierbij leren de kinderen samenwerken, omgaan met diversiteit (cultuur, geloof etc.), respect hebben voor elkaar, vertrouwen krijgen in elkaar en in de school. We proberen een gezellige groep te vormen met normen en waarden die wij belangrijk vinden. Eigenlijk komt dit het hele jaar terug. Er is namelijk veel wisseling van leerlingen.